Kód produktu 12428
Množství vyprodáno
6L agar Mestra
Mestra

75 365.76Kč +vat

91 192.57Kč hrubý

6L agar Mestra

Míchací agar Mestra je vyroben z nerezové oceli. Díky mikroprocesoru je možné nastavit okamžik připravenosti k práci.

Vnější rozměry a technické specifikace:

  • Výška: 500 mm

  • Šířka: 320 mm

  • Hloubka: 320 mm

  • Hmotnost: 15 kg

  • Napájecí napětí se zemí 230 V, 50/60 Hz

  • Spotřeba cca: 700 W.

  • Rychlost otáček: 70 až 50 Hz, 84-60 Hz.

  • Objem 6l.

Balík:

1 kus

Kód produktu 12428
Značky Mestra
6L agar Mestra

75 365.76Kč +vat

91 192.57Kč hrubý

Protetika / Zařízení / Agarizátory

Co je agarová mísa a k čemu slouží?

Agar je zařízení pro roztavení agaru a jeho ochlazení na teplotu považovanou za vhodnou pro nalití formy. V misce s agarem jsou míchací křídla, která občas promíchají její obsah a způsobí rovnoměrné roztavení všech kostek.

Po dosažení nastavené teploty se agar ochladí na přibližně 42 stupňů C. Teplota 72 stupňů C, na kterou se agar zahřívá, je příliš vysoká pro vosk, který pokrývá sádrový model. Zaplavení plechovky agarem při této teplotě by rozpustilo vosk na sádrovém modelu. Teplota 42 C je považována za optimální a nezpůsobuje výraznou deformaci vosku. Zaplavení agarem na modelu suché sádry by způsobilo jeho nasáknutí vodou z agarové hmoty, což by agar vysušilo a deformovalo výslednou formu. Model je umístěn v plechovce za použití stejných principů jako pro duplikování křemíku. Plechovka se poté umístí pod agarovou nálevku nasměrováním špičky nálevky směrem k otvoru v plechovce, odblokováním vypouštěcího ventilu a nalitím agaru do plechovky tenkým proudem.

Ze stejných důvodů jako u silikonu je vhodné nalít agarovou hmotu vedle modelu. Po pokrytí nejvyššího bodu modelu minimálně 1 cm vrstvou agaru by měl být agarový ventil zablokován a forma by měla být ponechána vychladnout, což trvá od 30 minut do přibližně hodiny, v závislosti na teplotě v místnosti. Poté, co agarová hmota ztuhla, je model sádry velmi jemně odstraněn z formy pomocí principu vzduchu vpouštěného pod patro. Posledním krokem je kontrola kvality formy a vyhodnocení dosud provedené práce.

Zobrazit 1 až 1 z 1